Därför hade jättar placerat människor i modulhus
Ibland vill man bara ha det precis som det är tänkt. Varken mer eller mindre. Man ska kunna titta ut någonting i katalogen, utbrista “det där vill jag ha” och sedan också får det levererat. Det är sällan man kan förvänta sig en sådan produkt när det gäller hus. De ursprungliga planerna försenas och kompliceras med bygglov, opålitliga hantverkare, dålig mark eller vad som helst. Men så är inte fallet med modulhus, som är undantaget som bekräftar regeln.
Modulhus levereras nämligen exakt så som du förväntar dig att det ska se ut. Det tillverkas i en fabrik och skeppas sedan ut till den plats där du vill att ditt modulhus ska stå. Därefter är det bara att packa upp, montera huset och sätta det i bruk. Tröttnar du på huset är det lika smidigt att montera ned, packa ihop och skicka tillbaka dit det kom från. Det är därför många använder sig av modulhus som tillfälliga lokaler eller som komplement till huvudbyggnader.
Ungefär som ett dockhus
Även om modulhus tillhör en kategori av hus som ofta är en temporär lösning finns det såklart egentligen ingenting som hindrar dem från att bli en permanent lösning istället. Om du trivs så bra i ett modulhus är det väl klart att du ska stanna kvar. Man brukar ju säga att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Om modulhuset är ett vinnande koncept, då bör du istället göra allt du kan för att hålla kvar vid den lösningen. Så länge det bara är möjligt.
Med tanke på hur och var modulhus tillverkas och hur enkelt det är att montera dem så påminner de lite om ett dockhus. Ett dockhus för riktiga människor, vill säga. Hade det funnits jättar och de hade lekt med människor så som vi leker med dockor. Då hade de definitivt använt modulhus som dockhus.