Gasol: ett mångsidigt bränsle

Solen skiner, himlen är vackert blå och doften av nygrillade burgare sprider sig genom luften. Glada ser ni fram emot en härlig eftermiddag – då plötsligt märker du att det luktar gas. Har det blivit läckage på tuben igen, tänker du och irriterat kopplar du bort anläggningen och stänger av flaskan. Som tur är, är ni utomhus, så det största problemet är att burgarna inte kommer att bli klara i tid. Du måste iväg och skaffa en ny gasolflaska. Men denna gång måste det vara kvalitet på den, för få saker är värre än att bli avbruten mitt i grillningen.

 

Vilken flaska ska jag välja?

Ta dig till en professionell gasleverantör, så kommer du att få vägledning när det gäller valet av flaska. Primagaz är en sådan leverantör. De har Sveriges största utbud av gasolflaskor. På deras hemsida https://www.primagaz.se/ kan du finslipa din sökning genom att ange vad du tänkt ha gasolen till. En gasleverantör på nätet och i butik, kan oftast erbjuda olika flaskor för olika tillfällen, såsom för camping, grill, industri, ogräsbekämpning, spis, terrassvärmare, truck, gasol eller biogasol. Det är viktigt att tänka på att läsa specifikationerna på flaskan noggrant innan du gör ditt val, så att du klickar hem en modell som verkligen passar in på dina behov. 

 

 

Nyttja gasolen på många sätt

Är det kallt ute? Du behöver inte sitta och frysa! Använd gasol för att värma stugan, festtältet, eller verkstaden. När sommaren drar mot sitt slut, kan du förlänga den så länge det går genom att använda gasol till terrassvärmaren – varm och skön kan du njuta av skymningen. När ogräset börjar frodas i trädgården, kan du använda gasol som ogräsbekämpning – det är miljövänligt och effektivt. Och slutligen: är det semester för full rulle, funkar gasolen perfekt för många goda grillfester, eller för en härlig husvagnssemester!