Det finns tillfällen i livet då man behöver en advokat. Oavsett om det handlar om saker som brott eller testamente. De kan hjälpa till vid oklarheter angående kontrakt och andra dokument som handlar om lagar och paragrafer. Eller om någon försöker att lura till sig egendom som personen inte har laglig rätt till.

Advokater tillhandahåller många olika tjänster och här kommer en kort genomgång av några av dem och hur man går tillväga när tillfället att ta in en advokat dyker upp. För vissa saker är det bättre om en kunnig person tittar på. om inte så sparas en massa tid som kan användas på viktigare saker.

Bodelning

Ibland blir det inte som man tänkt sig. När kärleken slår till så kan man för sitt liv inte tro att en separation finns i parets framtid. Man kan definitivt inte tro att denna underbara människa skulle kunna bli förbytt och kräva både det ena och det andra. Så den dagen man står där och inte har skrivit några papper finns lyckligtvis sambolagen eller regler för äkta makar.

Men allt är ändå inte svart och vitt. Vem ska få soffan och porslinet man fick som inflyttningspresent?  Vad gör man med huset, måste det säljas? Det blir många frågor som advokaten kan hjälpa till med.

 

 

Konsumenträtt

När det handlar om att köpa produkter och tjänster finns något som heter konsumentköplagen. I den hittar man regler om hur en försäljning ska gå tillväga och vad som krävs av säljaren. Men ibland är det inte alltid lika lätt. Så känner man sig inte nöjd med produkten kan man alltid hänvisa till en paragraf i lagen.

Men ibland krävs lite mer än så. Vid större summor måste en advokat vara med om det blir rättegång. Googla på exempelvis “advokat i Göteborg” för att hitta mera information om hur det går till.