Det är lätt hänt att man blir bekväm med alla funktioner i en bostad. När man kan få saker att hända bara genom att trycka på en knapp så kan det också innebära en hel del bekymmer. Som att man blir nonchalant och går utanför det som funktionen egentligen mår bra av. Och att man blir helt handfallen när något plötsligt inte fungerar så som det ska.

Ett sådant område är vatten och avlopp. Så länge det fungerar så tänker man inte så mycket på det. Och det är ofta därför som det också kan bli problem en dag. Som att vattnet inte rinner ut ordentligt genom avloppet. Att otrevlig lukt uppstår. Eller ännu värre att avloppsvattnet till och med börjar komma upp ur avloppet.

 

Endast toalettpapper här

Avlopp finns det i kök, badrum och tvättstuga. Men gemensamt är det egentligen så att det enda som ska åka ner i avloppet är toalettbesökets nummer ett, nummer två och toalettpappret som följer med dessa. Allt annat ska man kasta i sophinken.

För att samla upp allt som inte ska ner i avloppet finns det silar i dusch, badkar och kök. De ska rensas ofta så att inget åker ner och blockerar i rören. Men det finns även det som lätt rinner ner men ändå inte är bra. Som exempelvis matfetter och olja. När det kommer ner i rören och har kommit en bit, så kan det bli nedkylt och därmed fastna och täppa till. En av de absolut vanligaste anledningarna till att man behöver en stamspolning.

 

 

Ta hand om sina tillgångar

Det är viktigt att man tar hand om allt man har genom ett återkommande underhåll. Så ökar man livslängden och kan slippa dyra bekymmer. Förutom att sköta sina avlopp på ett korrekt sätt bör man därför också boka en årlig stamspolning hos exempelvis https://www.stamspolningar.nu/.