Många gnäller över tandvärk. Det beskrivs som en smärta ojämförlig med någon annan. Folk vaknar mitt i natten av att det gör så ont och behöver ta flera Panodil-tabletter innan smärtan dämpas bara för att få somna om. Det är naturligtvis inte hållbart. Du fattar förstås att du måste söka tandvård hos någon lokal tandläkare. Att söka på “Tandläkare Kista” på nätet kan vara ett första steg, om du nu bor i området. 

Det finns dock en annan sida av myntet också när det gäller tandvärk. Självklart gör det ont och det är helt förståeligt att du så snabbt som möjligt vill få tid hos en tandläkare för att bli kvitt smärtan. Men kötiderna till en tandläkarmottagning kan ibland vara ganska långa, och det finns en del saker du faktiskt kan passa på att njuta av medan du väntar. En av dessa saker gäller maten. 

Glass till middag

När du har tandvärk kan det vara svårt, för att inte säga omöjligt, att tugga fast föda. Det är en av de främsta sakerna man vill få bukt med genom sitt tandläkarbesök. Folk saknar att äta pizza, sega köttstekar eller kycklingklubbor.  

Men vad är det egentligen för fel på glass och soppa? Det finns mängder av lyxig mat du med gott samvete kan passa på att äta medan du lider av tandvärk. Efter du har varit hos tandläkaren och blivit av med din tandvärk är det kanske inte lika motiverat att äta chokladglass till middag. Men det är ingen som kommer att klandra dig om anledningen är för att du inte kan tugga på grund av tandvärken. 

Förstås kommer det inte att hålla i längden. Förr eller senare måste du såklart gå till tandläkaren. Annars kommer tänderna att ramla ut ur munnen. Men det finns väl ingen anledning att inte ta det goda med det onda?