Att arbeta hemifrån har blivit allt vanligare och många börjar fundera på om det någonsin kommer att återgå till det som var vanligt för bara ett halvår sedan. Covid-19 har vänt det mesta uppochner och det finns ingen säker prognos på om och när samhället kan börja gå tillbaka till det ”normala”.

Att jobba hemifrån har många fördelar; ingen restid till och från arbetet, man har tillgång till sitt kylskåp hela dagen, man kan sitta och arbeta i pyjamas om man vill det och kan i regel styra sin arbetstid lite mer än vanligt. Nackdelarna kan vara att det känns som att man hela tiden är på jobbet, ser man sina arbetsverktyg kan det kännas som att man borde jobba istället för att koppla av. Det kan även göra att just arbetsverktygen (exempelvis dokument och dator) tar upp plats man annars hade använt till något annat, alternativet blir att plocka fram och plocka undan sina redskap varje dag, vilket kan kännas ganska besvärligt.

Det kan därför vara guld värt att inreda ett rum i hemmet som man kan använda specifikt till arbete. När arbetsdagen är slut går man bara ut ur rummet, stänger dörren och kan känna sig ledig till nästa arbetsdag. Det finns många fördelar att man kan ha en tydlig avgränsning på det sättet, framförallt för att minska stress. Skulle man börja arbeta som vanligt på sin arbetsplats igen så har man ett extra rum till gäster eller varför inte en hobby. Har man inte ett rum över i hemmet som man kan göra om till kontor så kan man anlita ett byggföretag som kan hjälpa till att sätta upp väggar som avgränsningar eller göra en utbyggnad för att skapa mer plats. Kenth Nilsson Byggnads AB är ett byggföretag som utför det mesta inom både snickeri och murning. De har mer än 45 års erfarenhet i branschen och hjälper kunder från start till mål, med allt från stora renoveringar till mindre projekt.