Att hitta rätt studentbostad

Att hitta rätt bostad är väldigt viktigt men det kan också vara väldigt svårt. Man behöver en plats som man kan komma hem till och varva ner, en plats att känna sig trygg och avslappnad i. Som student kan det vara extra viktigt att hitta ett boende där du får ro att studera och känna dig kreativ utan att alla pengar som kommer in går till hyran. 

För att kunna ha valmöjligheter är det viktigt att du är ute i god tid! Börjar du leta vid studiestart kan det om du har otur vara omöjligt att hitta boende på orten du ska studera och du tvingas bo långt ifrån skola och studiekamrater. Så det skadar inte att börja söka så fort du bestämt var du vill studera. Väljer du mellan flera orter kan det vara bra att aktivt söka på allihop, så länge man inte skriver på kontrakt innan man vet vart man vill flytta så är det bara bra att ha många krokar ute. I slutändan kan det till och med vara boendet som avgör vilken som blir din nya hemort. 

Förutom att vara ute i tid så är det viktigt att leta på rätt ställen, här finns en bra länk till uthyrare av studentbostäder . Där finns det över 10 000 lediga bostäder på orter i hela Sverige. Bland annat i de stora studentstäderna som Stockholm, Lund, Göteborg och Uppsala. Här hittar du alla former av boenden, från lägenheter och studentkorridor till rum i villa. En annan stor fördel är att det är en trygg portal som aktivt jobbar för att säkra annonserna på sidan.

När du har hittat rätt bostad så är det bara att packa väskorna och dra iväg mot nya äventyr. Studietiden kan vara en period som formar resten av ditt liv med nya kunskaper, vänner och massa kul!