För den som ska serva eller reparera sin bil kan det löna sig att först göra lite research och jämföra priser. Genom att göra en snabb sökning på nätet på exempelvis bilverkstad i Hudiksvall, får man upp flera intressanta förslag. Går man sedan in på de olika bilverkstädernas hemsidor kan man ofta hitta prisuppgifter och olika erbjudanden. Men det kan ändå vara bra att be om en prisuppgift via det formulär som oftast finns på hemsidan, eller helt enkelt ringa och fråga; https://www.abbilteknik.se/.

De stora märkesverkstäderna är oftast dyrast, likaså bilverkstäder som ligger centralt mitt inne i stan. Kan man tänka sig att lämna bilen på en mindre bilverkstad i utkanten eller i ett mindre samhälle kan man alltså spara lite pengar. Men det som oftast skiljer mest mellan olika bilverkstäder är timpriset. Fast ett högt timpris behöver nödvändigtvis inte betyda att just den bilverkstaden är dyrast. Kanske är deras mekaniker mer erfaren och kan snabbare hitta felen och åtgärda dem? Därför ska man be om ett ungefärligt totalpris när man ber om en prisuppgift. 

 

 

Därför ska man spara alla verkstadskvitton

Det är viktigt att man utför service och reparationer på bilen så att den är så trafiksäker som möjligt, men också för att den inte ska slitas i onödan och gå sönder ännu mer. En bil som servas regelbundet på en bilverkstad behåller sitt värde längre. Därför ska man spara på alla verkstadskvitton eftersom dessa kan vara bra att visa upp om man senare vill sälja bilen.

Det händer även att mekanikerna hittar fler fel eller att reparationen visar sig vara mer omfattande än vad man först trodde. Därför är det viktigt att man också lämnar ett telefonnummer så att mekanikern kan ringa upp och meddela eventuella förändringar, så att man sedan kan ta ställning till reparationen och det ökade priset.