Sådär ja. Då var den nya lägenheten fixad i Stockholm. Dyr var den, som alla lägenheter i Stockholm tycks vara nuförtiden, men du fick åtminstone en lägenhet. Nästa månad går flyttlasset. Äntligen har du brutit dig loss från din gamla trångsynta ort på landet. 

Du får flytta från familjen som du egentligen inte har något gemensamt med. Du ska få en chans att skapa nya kontakter med stockholmare du faktiskt kan knyta an till. Men innan dess står alltså flytten på schemat. 

Troligtvis kanske din familj kan hjälpa dig packa in alla lådor och möbler i släpet, men väl på plats i Stockholm är det sämre utsikter. Du har dessutom förbjudit din familj från att följa med eftersom du ska visa att du är självständig och kan klara dig själv. Men så självständig är du inte att du kan bära in soffa, säng och tusen lådor i lägenheten på femte våningen. Då är det bara rimligt att du bokar in en flyttfirma i Stockholm som kan hjälpa dig med bärandet. 

 

 

Lita på flyttfirman

Än så länge har du ju faktiskt inte börjat ditt liv i Stockholm. Du har ännu inte några kontakter, inga vänner som kan hjälpa till att bära. För att flytten då ska bli överkomlig är egentligen det enda alternativet som finns att ta hjälp av en flyttfirma. Flyttgubbarna och flyttgummorna är trots allt vana vid att bära tunga och ömtåliga grejer. Bättre att lita på dem än att lita på din egen kapacitet. 

För ibland får du faktiskt inse dina egna begräsningar. Nog för att det var modigt att flytta till Stockholm och ta sig an ett nytt liv i huvudstaden, men du är inte Pippi Långstrump. Du har inte orimlig fysisk styrka och kan lyfta en hel häst. Du kan ärligt talat knappt lyfta en flyttlåda fylld med böcker.