Under sommaren har vi blivit allt fler hundägare i Sverige. Tydligen är detta en effekt av pandemin – när vi har levat mer åtskiljda från varandra så börjar vi längta efter fyrfota sällskap. Det är då vi vänder oss till människans bästa vän.
Efterfrågan har på sina håll varit väldigt hög, vilket säkerligen också har märkt om man har drivit en djuraffär i Stockholm. Det går helt enkelt åt mer mat, leksaker och annan kringutrustning i takt med att hundägarna också blir fler.

Nu är det bara att hoppas på att alla också tar sig tid till att uppfostra bra hundar. Att skaffa en hund kanske låter som en bra idé ur ett impulsivt perspektiv, men detta är trots allt vänner för livet. Att direkt ta sig an uppfostran på ett klartänkt och långsiktigt sätt är viktigt för hundens välmående och för omgivningens säkerhet.
Det är lätt att man underskattar hur mycket tid det faktiskt tar att uppfostra en jycke. 

Som tur är så finns det gott om resurser, både i form av utbildningar och instruktionsfilmer på nätet. Att ta del av experternas tips är det effektivaste sättet att undvika att trampa i en del klassiska fällor. För det är lätt att göra det.
Även om det faktiskt är misstagen som är våra bästa lärare så kan vissa av dem vara sköna att undvika att göra.

Kom även ihåg att kosten är en av grundbultarna till en frisk och glad hund. Det är inte helt ovanligt att tillverkare stoppar i både det ena och det andra för att fylla ut maten och göra den mer energirik på ett billigt sätt. Visst kan det vara surt att betala dyra pengar för hundmat men samtidigt så kan det i det långa loppet bli billigare. Detta beror som sagt på att du minskar risken för sjukdomar och besvär under senare år.