Det finns många fördelar med att hitta en tandläkare som tar hand om både barn och vuxna.

På så vis kan hela familjen gå till samma tandläkare. Har kliniken dessutom tandläkare som utför olika behandlingar är det en extra bonus.

Genom livet behöver man hjälp med olika besvär. För barnen är det mest att hålla koll på tänderna. Vänja barnen vid att gå till tandläkare. Sedan kan det bli hål i tänderna och för vissa barn tandställning. Redan från början ser man till att barnen och deras tänder får bästa möjliga förutsättningar.

För en bra munhälsa bör man borsta tänderna morgon och kväll, använda tandstickor och skölja med fluor. Samt givetvis besöka sin tandläkare eller tandhygienist med jämna mellanrum för att se till att allt ser bra ut.

 

När man blir äldre

Vissa som har sneda tänder får inte alltid hjälp i sin barndom. Men det kan man lätt lösa även i vuxen ålder. Kan hända att tänder går sönder så att man behöver implantat. Då skapas en tand som sedan sätts fast i käkbenet med titanskruvar. En tandläkare kan göra väldigt mycket när det kommer till patienternas munhälsa.

Funderar man över behandlingar och kostnader är det bäst att börja med att söka efter en tandläkare Järfälla och sedan ta kontakt för konsultation. Önskar man ett ingrepp som är lite kostsammare kanske man bestämmer sig för att vänta. Men hör först med kliniken om de kan erbjuda en avbetalningsplan. Då öppnas det flera möjligheter till mer avancerad tandvård. 

 

 

Något extra för husfriden

Snarkar man eller har en partner som gör det, finns det något kan hjälpa husfriden på traven, nämligen en snarkskena.  Den hindrar tungan från att falla bakåt. Detta i sin tur gör att snarkningarna upphör. Det behövs visserligen en utredning först, men det kan definitivt vara värt det i slutändan, för en förbättrad nattsömn.