Fönster – husets egna ögon

Fönster är husets egna ögon. De tillför ljus, bra stämning och fantastiska utsikter i allas hem. Idag kan man hitta många olika varianter av fönster men de flesta av oss här i Sverige strävar efter att satsa på SparFonster.

Vilka fönster kan karaktäriseras som sparfönster? Sådana som sparar energi och därmed också pengar, såklart. Ett av de första svaren som kommer upp är PVC-fönster. Modellerna som finns tillgängliga på marknaden är både enkla och moderna, något som gör dem lämpliga för alla stilar i hemmen. PVC-fönster är ett bra och mer säkert alternativ till träfönster eller aluminiumfönster.

Lite mer om PVC-fönstrens fördelar beskrivs i nästa stycke.

 

PVC-fönster

PVC-fönster kallas även för plastfönster och hade inte för så länge sedan ett lite skamfilat rykte. Visserligen, det ryktet har med all rätta börjat blekna. Vad har gjort att plastfönster fått ett uppsving på senare tid?

PVC-fönster är väldigt populära i modernare hus. De är högeffektiva då de inte kräver något större underhåll. Rättare sagt behöver man inte underhålla dem alls.  PVC-fönster finns i alla prisklasser men har du stram budget kan du hitta billigare varianter med bra kvalité.

PVC-fönster behöver varken målas eller oljas. Det är även orsaken till att de är väldigt enkla att underhålla. Det enda du behöver göra är att torka av dem med en fuktig trasa. På det sättet avlägsnas smutsen och du har rena fönster på nolltid. Rengör alltid dina PVC-fönster med vanligt rengöringsmedel. Plastfönster tål inte lösningsmedel eller sandpapper.

Plastfönstrens största fördel är att de är energivänliga. Deras isoleringsförmåga är hög jämfört med andra fönstertyper och de ses därför som ett energisnålt alternativ. De är alltså både energisparande och underhållsfria, vilket i slutändan sparar pengar för husägaren. Dessa positiva egenskaper har bidragit till PVC-fönstrens stora popularitet.