Taket har många viktiga funktioner. Det håller ditt hus säkert från stormar, regn, snö och även sol. Men ditt tak ska även se bra ut och det är inte enbart för att du ska trivas i huset, men även för att öka värdet på ditt hus.

Att utföra takmålning är ett sätt för dig att både göra huset snyggare, men även öka värdet på det. En takbehandling ökar även takets skydd mot exempelvis väta, och det hjälper dig att motarbeta framtida problem som ofta kan bli väldigt kostsamma. Plus att firman samtidigt kan kontrollera skicket på taket. 

Hitta en professionell firma

När det kommer till att arbeta på taket, oavsett anledning, är det bäst att kontakta en professionell firma för att sköta detta. En professionell firma utför det inte enbart på ett hållbart sätt, utan det kommer även med en garanti.

 

 

Det finns många olika sätt som du kan hitta en passande firma på. Kolla gärna tidigare omdömen från deras tidigare kunder. Kontakta ett antal firmor för att be om kostnadsfria offerter och jämför sedan dessa. För bästa möjliga resultat borde ett tak målas om vart tionde år. Det håller sig då i gott skick och bevarar sitt värde. 

Glöm inte bort ROT-avdraget 

En annan viktig punkt är att firman ska betala F-skatt. Detta för att du på så vis ska kunna använda dig av ROT-avdraget som privatperson när det kommer till takmålning. Då kommer du att få ett skatteavdrag som ligger på 30 % av arbetskostnaden. 

Detta avdrag kommer att dras av på din slutgitliga räkning och det går att använda det upp till 50 000 kronor per år, och per vuxen person i hushållet. Är man alltså två som står skrivna på huset så kan man få upp till 100 000 kronor i ROT-avdrag per år. Det gör det betydligt billigare att anställa en professionell firma för renoveringar.