Det finns stunder i livet då det nästan känns som om att man bara flyter fram i tillvaron. Tillfällen då man glömmer bort allt annat som inte är just här och just nu. 
Att hamna i det tillståndet kallas för att hamna i flow och det är något som är helt underbart att befinna sig i. Allting känns nämligen som om att det sker utan någon som helst ansträngning – och ofta blir resultatet också därefter: riktigt bra.

En del av något större

Idrottare strävar efter att hamna i detta läge. För plötsligt är man inte nedtyngd av tankar och tvivel, utan befinner sig i harmoni med allt som sker på både insidan och utsidan. Det är faktiskt nästan som om att allting bara är ett.
I denna frånvaro av distinktioner flyter man bara fram genom tillvaron.

Flow brukar inträffa när vi ägnar oss åt något som är just utanför vår kapacitet men ändå fullt möjligt att utföra tack vare tidigare erfarenheter. Det är en ”sweet spot” där vårt potential och vår förmåga möts.
Ibland kan det också bara handla om att man helt enkelt har kapitulerat inför upplevelsen.

Som när det surrar till i ens jaktradio och någon säger att djuret är på väg mot just en själv. Då skärps alla sinnen och man liksom lägger allt annat åt sidan. Allt handlar nu om att vara på alerten för att kanske endast under någon millisekund kunna besluta sig för om man kan avlossa ett säkert skott.
Då finns det nämligen inte tid att tänka på tusen andra saker – utan man måste ha full fokus både på det som sker rakt framför och samtidigt omkring en.

Det flow också bevisar är att människans värld är så mycket större än vad vi oftast upplever i vår vardag. Det finns liksom något mer som väntar på oss, om vi väl släpper garden.
Låt dig själv hänföras av livets magi – kanske hamnar du då i flow.