Ett fräsch och nyrenoverat badrum kan vara rena drömmen att stiga in i på morgonen då man ska göra sig i ordning eller varför inte ta ett bad i på kvällen med lugn musik, tända ljus och en bra bok.

Det finns massor av olika stilar på badrum att inspireras av, men innan man bestämmer sig för vad man ska ändra så bör man tänka på vilka behov man har. Några grundläggande saker att tänka på förutom vilken toalett, handfat och dusch/badkar man ska välja är belysning, förvaring, samt väggar och golv. 

Belysning – När det handlar om belysning i badrummet så är det bra att ha ett effektivt allmänljus (det kan med fördel vara en taklampa) som är bra vid exempelvis städning. Man vill även ha bra belysning över handfatet (gärna runt hela spegeln) om man tycker om att göra sig iordning i badrummet och mysig samt strategiskt placerad belysning är perfekt då man till exempel vill koppla av i badkaret.

Förvaring – Det är väldigt smidigt att ha förvaring där handdukar och extra toalettrullar får plats. Det ska även finnas rum för hygienartiklar samt smink och hårprodukter om man som sagt tycker om att stå i badrummet och fixa till sig. 

Väggar och golv – Det är viktigt att man klär väggar och golv i våtrumsanpassat material, såsom plastmatta, kakel eller klinker. Plastmatta må vara ett billigt alternativ som man kan rengöra relativt enkelt, men som man hör av namnet så kan det ge ett plastigt intryck. Kakel och klinker är det överlägset mest populära valet när man ska inreda ett nytt badrum.

Det finns massor av olika mönster, färger och storlekar att välja mellan för att få precis den stil man själv tycker bäst om. Kakel Värmland är experter inom området plattsättning, kakel och klinker, samt kan även lösa behov som innefattar natursten.