Våra hem har under året blivit allt viktigare för oss. Oavsett om man arbetar hemifrån eller är permitterad så har många av oss spenderat mer tid hemma än på mycket länge. Detta har lett till att vi har sett till att våra hem blir mer ombonade och vi passar på att renovera och bygga ut för att ytterligare fördjupa känslan av att det faktiskt är vi som bor här.

Utsikter i hemmet

Kanske är det flera här som därför även optimerar vår tillvaro inne på hemmakontoret. Ska vi ändå sitta framför datorn därhemma så gäller det att både trivas och att känna sig stimulerad. Man kan tillexempel kika på olika typer av tapeter beroende på vilken effekt som är ute efter. Vill du bli på hugget eller kanske känna dig avslappnad?

Allt sådant där går förstås att påverka på ytterligare sätt. Kanske ser du till att ditt kontor därhemma har en viss doft, typ sandelträ, och lyssnar på ljudet av en skogspromenad i högtalarna. Saken är den att när du väl arbetar hemifrån så är det bara du själv som sätter gränserna.
Visst är det trist att inte kunna surra lite med kollegorna på samma sätt som på kontoret. Samtidigt så behöver du som sagt inte heller sura över kollegorna för att de inte alls tycker att din inredning är passande.

Det finns med andra ord både fördelar och nackdelar med de tider som vi lever i nu. Det enda vi kan göra är det bästa av den giv som vi har blivit tilldelade. Saker och ting kommer att återgå till det normala förr eller senare. Eller de kommer i varje fall att återgå till det nya normala.
Den värld som vi bygger just nu, fram till att denna virala tid är över, ligger också till grunden för hur framtiden kommer att se ut när vi väl kommer ut på andra sidan.