Det finns mycket man kan göra för att träna sin hjärna och hålla den alert. Spel, läsning och problemlösning är några exempel på hur man kan hålla igång den. Det finns väldigt många spel på smartphones och datorer som kan hjälpa till att aktivera hjärnan, men nackdelen är att de kräver att man sitter vid en skäm, vilket kan vara väldigt ansträngande för ögonen.

Spelar man  dessutom strax innan man ska sova så kan skärmen påverka sömnen negativt. Dålig sömn gör att man får sämre minne och får svårare att lära sig nya saker, vilket då gör att spelen inte har den positiva effekt man önskar. 

Därför kan det vara ett bättre alternativ att använda sig av IQ-utmaningar istället för spel på datorn eller telefonen. En Rubiks kub till exempel kan bli en riktig utmanare för logiskt tänkande. Utmaningen slutar inte när man lyckats lösa den en gång utan då kan man försöka lösa den på så få drag som möjligt eller på kortast möjliga tid.

När man fått in snittsen på att lösa den så kan det vara dags att skaffa en så kallad Speedcube för att kunna lösa den extra snabbt. En Speedcube har rundade hörn och är inte lika hårt sammanskruvad vilket gör att man kan ”gena” över hörnen och den är smidigare att vrida. Man kan även gå vidare från kuber till andra geometriska former som blir en utmaning i sig, principen är den samma att man ska få en och samma färg på varje sida, men de är utformade på ett annat sätt.

https://mastercubestore.se/ hittar man massor av olika tärningar och andra IQ-utmaningar samt alla möjliga tillbehör till dem. Ett ställ, en påse, smörjmedel och tidtagare kompletterar tärningen och får den att fungera felfritt länge. MasterCubeStore arbetar alltid för att ge god service och snabba leveranser på sitt breda sortiment av produkter som utmanar hjärnan.