Det är väldigt viktigt med bra belysning på en arbetsplats eftersom den påverkar personalens förmåga att kunna utföra arbetsuppgifter effektivt och säkert. Att installera bra belysning är därmed en god investering i företaget och dess anställda. Förutom att styrka och färg på ljuset ska vara anpassat för lokalerna så kan det också vara klokt att välja belysning av hög kvalitet som håller länge. 

Välj belysning baserat på vad som ska göras i lokalen

Det som har störst inverkan på vilken belysning som passar bäst är vilka arbetsuppgifter som ska utföras i utrymmet. Det är också viktigt att ta hänsyn till de anställdas individuella förutsättningar. Handlar det till exempel om en kontorslokal så är det viktigt med god allmänbelysning, men det behövs även bra arbetsbelysning vid varje enskild arbetsplats/skrivbord. Det är viktigt så att den enskilda individen själv ska kunna ha möjligheten att reglera ljusstyrkan vid sin arbetsplats.

På arbetsplatser så består ofta allmänbelysningen av lysrör. Detta tack vare att lysrör kan ge kraftfull belysning på en stor yta. Det är mycket viktigt på exempelvis ett kontor eftersom det bör finnas jämn allmänbelysning. Utöver den så ska man även tänka på att det finns lämplig ljusstyrka för att kunna läsa dokument och dylikt samt att synfältet inte störs av reflexer. Detta är viktigt när man arbetar vid en dator, varken armaturljus eller dagsljus ska kunna påverka arbetet negativt genom att det bländar, slöjar bildskärmen eller ger störande skuggor och reflexer.

LED belysning är mer hållbar

På en arbetsplats är lamporna tända många timmar per dygn, därför är det smart att investera i LED belysning som kräver mindre energi jämfört med andra lampor och dessutom håller i väldigt många år. Hos ledmegastore.se finns ett brett utbud av LED belysning för hela arbetsplatsen. Bland annat erbjuder de kraftfulla LED lysrör av hög kvalitet, perfekt för de flesta typer av arbetsplatser.