advertorial

Att leka och skapa saker är något som barn kan få upp intresset för i väldigt tidig ålder. Att skapa genom att måla, bygga pärlplattor och bygga torn kan vara både utmanande och givande för ett barn. När det kommer till att bygga torn så kan det dock bli lite väl svårt ibland och barnet kan inte riktigt dölja sin frustration. Visst är det så att barnet lär sig att bygga upp sitt torn igen om det rasat, men ibland kan det vara bra med lite hjälp på vägen för att bygget inte ska bli så utmanande att det blir tråkigt. 

Magnatiles är ett bra alternativ om klassiska byggklossar känns för svåra

Klassiska byggklossar är i regel tillverkade i trä och har en slät yta som gör att de inte fastnar i varandra. Det innebär att det krävs precision när klossarna ska staplas på varandra, något som kan vara väldigt svårt för ett litet barn. Då kan Magnatiles vara ett väldigt bra alternativ eftersom dessa klossar fastnar ihop med hjälp av inbyggda magneter.

image

Och bara för att de är lättare att bygga med jämfört med klassiska klossar så betyder inte det att barnet inte lär sig något av att leka med dem. Magna-tiles kan nämligen bidra till att barn lär sig att känna igen mönster samtidigt som de övar hand-öga-koordinationen, utmanar rum- och riktningskänslan samt tränar finmotoriken och förmågan att känna igen symmetri.

En webbshop med fokus på tryggt lärande och lek

Magna-tiles innehåller varken BPA, ftalater, PVC, latex eller andra giftiga material och de lever upp till samtliga europeiska standarder för säkerhet gällande leksaker till barn. Magnatiles har dessutom blivit prisade för både design och kvalitet, vilket är några av grunderna till att man kan hitta dem i Lekakademins sortiment. Lekakademin tar endast in leksaker och redskap som utvecklar barns färdigheter samt är 100% säkra att leka med.