Medicinsk hudvård inkluderar i regel hudvårdsprodukter innehållande vetenskapligt dokumenterade ingredienser med hög effektivitet. Exempel på sådana är olika typer av vitaminer, antioxidanter, retinol med mera. De flesta tillverkare av medicinsk hudvård är verksamheter som har en medicinsk grund; ofta dermatologiska företag vars strävan är att tillverka kvalitativa kosmetiska produkter. Begreppet har även en annan betydelse, och den sammanfattar olika ingrepp och behandlingar som förbättrar huden. Exempel på sådana är laserpeeling, kemisk peeling, ögonlocksplastik, ICL, linsbyte etc.

 

Ett komplett system för bättre hud

Medicinsk hudvård innehåller många delar och kan ses som ett komplett system vars syfte är att förbättra ens hud och utseende. Begreppet omfattar allt från stimulering av cellförnyelse i huden till effektiva peelingbehandlingar som tillför extra lyster.

Oberoende av vilken metod eller behandling du väljer ska du först starta proceduren genom att konsultera med en läkare för att få en noggrann beskrivning av ingreppet och dess väntade resultat. När det kommer till hudvårdsprodukter gäller i princip samma sak men där utförs konsultationen av en dermatolog – i övriga fall handlar det alltså om den specialist eller läkare som kommer att utföra ingreppet eller behandlingen. Resultatet blir en snyggare, glansigare, yngre och slätare hud.

 

 

 

Vem bör använda sig av medicinsk hudvård?

Det finns ingen direkt avgränsning mellan vem som kan och inte kan använda sig av medicinsk hudvård. Alla patienter som behöver få en behandling för att förbättra sin hud bör rikta sig på just den typen av vård. Personer med extra känslig hud rekommenderas att införskaffa sig hudvårdsprodukter speciellt framställda för känslig hy, såsom ansiktsrengöring eller ansiktskräm. När det kommer till hudbehandlingar så är det oftast patienter med acne eller ärr orsakade av acne som behandlas med hjälp av medicinsk hudvård. Givetvis finns det fler exempel än så men dessa två grupper tillhör de vanligaste som bör använda medicinsk hudvård.