När huden börjar hänga och man med förskräckelse ser allt fler rynkor i ansiktet kan det vara dags att göra något åt saken. Med stigande ålder minskar underhudsfettet i kinderna och huden tappar sin elasticitet. Kinderna får så att säga ett ”häng” och vecken i pannan blir allt djupare. Den åtgärd man då kan vidta är en så kallad microneedling.

Med den metoden kan man förutom att minska rynkor även reducera ärr efter acne och huden blir även mjukare. Med microneedling kan man förutom att behandla hela ansiktet även behandla händer och dekolletage. Här använder man sig av 20 st nålar som är lika tunna som hårstrån och ett väldigt milt ämne som heter Micro BTX, ett gammalt och beprövat läkemedel som bland annat består av antioxidanter och vitaminer. Efter behandlingen kan man gå till sitt arbete samma dag.

Både före och efter microneedling gör man en behandling med ämnet PRX-T33. Förutom att den återskapar hudens fyllighet, reducerar den även rynkor och man får en ökad cellförnyelse. Din hud får också en jämnare ton, stramas upp och blir återfuktad. Har man bristningar på kroppen är den här metoden ypperlig och behandlingen tar bara 30 minuter.

Om man nu inte gillar en behandling med många nålar finns det en annan metod än microneedling. Där används endast en nål och man går då ner olika djup i huden. Den här metoden förbättrar hudtonen i ditt ansikte, reducerar rynkor och bristningar och den kan utföras på alla typer av hud. Här får man samtidigt en injektion med vitaminer i huden.

Microneedling i Borås utförs på uniface och där hittar du även andra behandlingar, som kosmetisk tatuering, manikyr, hårborttagning, fotvård och olika injektionsbehandlingar. De behandlar även fransar och bryn. Här finns också en webbshop med allt vad man kan tänka sig inom smink och tillbehör.