Att vakna mitt i natten och sätta ner fötterna på ett hårt och kallt golv, är nog inget som du drömmer om. Möjligen mardrömmar i så fall. Och ändå är det så få som skaffar en härlig heltäckningsmatta i sovrummet. Något som de flesta hotell har tänkt på, för att skapa en härligare vistelse för sina boende. En slags mattor som dessutom ser mycket lyxigt och trevligt ut, vilket rum de än är i.

Så varför har du inte satsat på heltäckande mattor på dina golv? Beror det på att du tror att det är svårt att få dem rena? Det är inte så svårt som du kanske tror, vilket du också kan se på de heltäckningsmattorna som finns på hotellen. Och då speciellt de som ligger ute i hotellens korridorer, där de boende går med sina ytterskor. Följer du bara instruktionerna så är det inga problem att få dina mattor helt rena och fina, som om det var ett hårt golv du rengjorde.

  

Färg och utformning

Vilken färg och utformning ska du välja på en heltäckande matta? Det beror på hur dina övriga ytor ser ut och hur du har möblerat. Men det kan även bero på hur okänslig matta du vill ha. En matta som har flera olika nyanser invävd är inte lika känslig för fläckar och smuts som en helt enfärgad matta. Och en vit eller beige matta är mer känslig än en matta som är svart eller i någon annan mörkare nyans.

Men du kan även välja en matta med något mönster. Tänk bara på att om du väljer en matta med mönster så bör du försöka hålla väggar, tak och möbler i enfärgat. Det kan lätt bli rörigt och jobbigt att vara i rummet annars. Och vill du få hjälp att lägga mattan så finns det proffs som kan anlitas.