Att göra förändringar på ett hus kan verkligen ge det ett lyft. Kanske har man köpt ett begagnat hus där fasad och tak sett sina bättre dagar och de verkligen behövs fräschas upp. Något man ska tänka på innan man börjar r att man i de flesta fall behöver ha bygglov för att göra större förändringar som att byta färg på fasaden.

Vad gäller för bygglov kan man ta reda på hos kommunen men också läsa sig till på internet till stor del. Det finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se, där man samlat massor av matnyttig information gällande bygglov. Här kan man läsa om när det behövs bygglov och när det är undantag för bygglov. Att själv leta runt bland massor av hemsidor kan vara både tidskrävande och svårt, då man inte riktigt vet vad man ska lita på om man får olika information. På hus-bloggaren.se är de väl uppdaterade och här kan man enkelt få massor med fakta som gäller vid bygglov. Här har de samlat all viktig information åt dig som till exempel ska  byta färg på din fasad. 

Här skriver de bland annat om att det finns vissa undantag för när man inte behöver söka bygglov. Undantaget gäller för en – och tvåbostadshus som vetter mot en kringbyggd gård. När det kommer till att byta kulör på fasaden finns det undantag och det är när det kommer till en- och tvåbostadshus. Undantaget gäller för fasader som vetter mot en kringbyggd gård. På sidan och i sin artikel berättar de om vad som menas med en kringbyggd gård. Här reder de ut olika begrepp och vad som verkligen gäller. Om du ska byta färg på din fasad, kika in här och läs på lite om ämnet. När man får informationen samlad på det här sättet är det enkelt att sätta sig i ämnet och snabbt på en överblick.