En hängstol är förutom skön att sitta i även en vacker detalj både inomhus och utomhus. De finns i många olika utföranden, allt från vita till mexikanska hängstolar i vackra färger och ett utförande i ett mycket flexibelt nylonnät eller ett slitstarkt tyg.

Det går det även att ligga i flera av dem, precis som en hängmatta. Hängstolarna är mycket bekväma eftersom de formar sig efter din kropp. Inomhus kan hängstolen exempelvis fästas i takbalken och utomhus i en trädgren eller varför inte på verandan.

Med en hängstol i trädgården finns det många valmöjligheter när det gäller val av plats och fördelen är att den enkelt kan flyttas runt där man vill ha den för tillfället.

Hos Tropical Hängmattor finns många och fina hängmattsstolar och hängmattor från både Brasilien och Mexico att välja bland. Hängmattsstolarna har en höjd och bredd som gör att man sitter skönt i dem. Med de flesta hängstolarna följer det med en kraftig pinne och en upphängningsanordning, så att du lätt kan fästa den. När det gäller de stora hängmattorna ger de även utrymme för lek, vilket gör dem särskilt populära hos barnen.

Både hängstolar och hängmattor är tillverkade i hög kvalitet och de finns i både tyg och nät. Om man väljer en rymligare variant får man en bättre komfort. De är handgjorda i Latinamerika och är dessutom kontrollerad flera gånger innan de exporteras till Europa.

En fördel med hängmattsstolen är att den även är lättplacerad inomhus. Den blir fin att ta in från trädgården och hängas i något rum under den kallare årstiden. Så därför kan man dra nytta av den året om. Den passar lika bra i barnrummet och sovrummet som gästrummet eller vardagsrummet. I och med att den finns i så många utföranden och färger är det alltid någon som passar till den inredning man har.