Lite lyx i vardagen är sådant som gör själen gott. Det får en att se lite mer fram emot framtiden och får de tuffa bitarna i vardagen att kännas lättare.
Att belöna sig själv är helt enkelt ett litet vardagshack som gör att vi når de mål som vi har satt upp för oss själva. För vem gillar inte att få en present? Även om det är från sig själv.

Knep för att etablera nya vanor

Denna lilla vardagslyx kan vara allt från en liten chokladbit till kaffet till att man faktiskt tar en tur till grannstaden och unnar sig ett restaurangbesök. Kanske tar du in på hotel i Gävle och bara unnar dig en lugn kväll toppad med en fin frukostbuffé.
Alternativen är många och det är endast dina egna preferenser som sätter målen.

Att belöna sig själv på detta sätt är ett ypperligt sätt att motivera sig till förändringar här i livet. Kanske är det dags att tappa ett par kilo och minska midjeomfånget? Eller är det så att du till slyt har bestämt dig för att skriva den där boken? Eller varför inte bara en sådan enkel sak som att komma ut och ta ett par promenader i veckan?
Ha någon form av morot som du äntligen kommer ifatt när du väl har gjort det där som du har bestämt dig för.
På så sätt ökar du chansen till att det där konstruktiva blir till en vana. Till slut kanske inte belöningen ens spelar någon roll längre.

Man får helt enkelt förhandla och trixa lite med sig själv för att komma någonstans här i livet.
För det är svårt att bryta ovanor och hitta nya rutiner i vardagen. Vi människor är verkligen vanedjur och vill man etablera nya vanor så behöver man vara lite slug och samtidigt snäll mot sig själv.