Kanske finns det de som tror att plexiglas är en slags glas. Men egentligen är det en skiva som är tillverkad av plast. Det gör att plexiglas är mycket starkare än glas och att det därför är ett mycket vanligt material som används där man är rädd att glas ska gå sönder.

Men plexiglas och akrylskivor är inte bara ett tåligare material än glas utan det ger även naturligt en bättre isolering. Därför är plastskivor av olika slag mycket bra att använda i uterum, växthus, vindskydd på terrasser och liknande.

Fönster eller konst

Med plastskivor av god kvalitet kan man få ett starkare material än glas i fönster, dörrar och tak. Men det går även att använda sig av plastskivor för att inrama konst eller för att till och med skapa konst på.

Istället för att måla en tavla och rama in finns det idag många konstnärer som målar eller trycker direkt på plastskivor av plexiglas eller akryl. Det ger en konst som ser mycket speciell ut och som kan ge ett djup och tredimensionellt intryck som man önskar. Därför är det också ett material som man numera ibland kan välja när man ska trycka foton och ge bort.  

Precis hur man vill

Plast är inte ett material utan finns i ett otal olika kompositioner, tillverkningsmetoder och behandlingar. Det är lätt att se om man bara tittar på de olika typer av plastförpackningar som finns i matbutiken. Plast finns också som kläder, färg och ett helt universum av andra användningsområden.

Den plast som man använder sig av inom plastskivor finns också i ett flertal olika utföranden. Förutom tålighet kan man även indela dem gällande genomskinlighet, isolering och användningsområden. Det finns också skivor som är hårdare eller mjukare. Är man osäker på vad som passar bäst så finns det alltid en tillverkare att kontakta för råd.