Det finns en låt som alla som jobbar med någon form av pumpservice borde ha som ledmotiv. Den gamla dängan “Pump It Up” av belgaren Danzel från 2004. Du vet den där sommarplågan som bara konstant upprepade att “you’ve got to pump it up”. 

Den roliga direktöversättningen till svenska, att pumpa, är trots allt det som pumpservice verkligen handlar om. Därför borde det inte finnas någon annan låt som är i närheten av att inspirera deras arbete i samma utsträckning. 

Pumpservicepersonalen sitter säkert i sina bilar och pumpar Pump It Up på högsta volym när de är på väg ut till nästa kund. När de byter eller installerar nya pumpar utför de sysslorna i en musikalisk symmetri i takt med beatet i Pump It Up. Skulle någon som verkligen jobbar med pumpservice slå hål på den här idén så skulle du säkert bli ruggigt besviken. Man vill så gärna att det ska vara på det sättet. 

 

 

En genomsyrande kraft

Ännu roligare hade det varit om tjänstebilen till de som arbetar med pumpservice samtidigt var formad som en pumpa. Gurkväxten alltså. Du har sett det förr i Askungen när den goda fen förvandlar pumpan i trädgården till den vagn som dras av hästarna. Vore det inte hysteriskt roligt om pumpservicebilen verkligen vore en pumpbil? Det är ordvitsigt värdigt en stad som Göteborg. 

Är det någon stad som det här konceptet hade gått hem i så är det Göteborg. Det finns ingen annan plats där ordvitsar är en genomsyrande kraft i allt man gör, så även i pumpservice. Så den dag du beställer pumpar i Göteborg så ska du bara kunna förvänta dig en speciell leverans. En leverans av pumparna i en bil som ser ut som en pumpa och där högtalarna pumpar Pump It Up med Danzel på högsta volym. Ingenting annat vore rimligt i en stad som Göteborg.