advertorial

Är du ägare av en hyresfastighet? För att dina hyresgäster ska trivas behöver fastigheten hållas i bra skick. Det gäller förstås lägenheterna, men också de gemensamma ytorna som tvättstugor, förrådsutrymmen och trapphus. 

De gemensamma utrymmena behöver först och främst vara i tillräckligt gott skick för att användas. Alltför slitna ytskikt eller trasiga detaljer på dörrar eller trappräcken är en god anledning till att rusta upp och renovera. Men de behöver också kännas rena och fräscha, och är det svårt att få rent, och det bara känns alltför sunkigt, är kanske även det ett tecken på att ytskikten behöver rustas upp. Det kan också vara så att utrymmena funkar som de är, men kan bli bättre på ett eller annat sätt. Och blir de gemensamma utrymmena bättre, då blir nog hyresgästerna glada. 

 

image

 

Renovera trapphuset för att ge hyresgästerna en trevligare känsla

Du kanske renoverar trapphuset i första hand för att det ska vara helt och fräscht, eller av någon praktisk anledning. Men glöm inte heller bort de estetiska aspekterna vid en trapphusrenovering. Det är lätt att trivas där det är fint. Och när du ändå ska renovera är det lika bra att få med alla delar på en gång. Helt och rent, men också trevligt och fint.

Vad som är fint är förstås inte samma för alla människor, men försök hitta en stil som kan kännas tilltalande för så många som möjligt. Det är trots allt dina hyresgästers hem som du rustar upp. Då får både du och dina hyresgäster gå in genom dörrarna till huset och känna att det är en plats man trivs på.

Låt det kännas trevligt att gå in genom dörrarna till huset. Dina hyresgäster ska trivas där. Se det som ett stort plus om även hyresgästernas besökare får känslan: “Det här är ett hus där jag vill bo”.