Att skicka paket innebär en hel del alternativ att välja mellan. Det finns flera skickliga fraktbolag att välja på samt även valet att få paketet upphämtat eller lämna det till ett ombud. Utöver det  finns också val som handlar om exempelvis pris och leveranstid. För vissa kan det kännas jobbigt med alla val, det fina är dock att det möjliggör en skräddarsydd leverans och vid användande av en jämförelsetjänst så dyker dessutom alla alternativ upp på en och samma sida.

Ombud eller upphämtning?

Det finns fördelar med båda alternativen, genom ett ombud finns det inte någon tid att passa då budet ska lämna paketet. Det går även att styra så att det till exempel lämnas på en plats närmare arbetet istället för hemmet. I de fall där paketet hämtas upp hos avsändaren och lämnas direkt till mottagaren så behövs det inte läggas tid på att ta sig till och från ombudet, det är helt enkelt möjligt att skicka eller motta paket utan att röra sig utanför dörren.

Att välja fraktbolag

Det finns som sagt flera stora fraktbolag att välja mellan som alla har sina fördelar. Schenker är ett av de största logistikföretagen i Sverige som verkligen brinner för allt som har med logistik att göra. De kan erbjuda allt från smarta företagslösningar till att leverera ett litet paket från en privatperson. Schenker har dessutom ett transportnätverk som täcker jordens alla hörn där det fraktas med bland annat fartyg, tåg, flyg och lastbilar.

Vad mer kan vara viktigt?

Ibland finns det bara en önskan om att paketet ska komma fram till mottagaren, inga krav på leveranstid eller pris, då blir det viktigaste att välja ett fraktföretag som är pålitligt. Finns det däremot tidspress så kan det vara värt att lägga en extra slant för att paketet ska komma fram så fort som möjligt. Om det finns en önskan att genom Schenker skicka paket och dessutom få ett mycket förmånligt pris så kan man besöka billigtpaket.se/schenker/.