Sockervax – metoden med många fördelar

”Att vaxa benen”, det är ett begrepp som de allra flesta vet vad det är, och när man vet det så vet man såklart även vad vax är för något och vad det används till. Men sockervax då? Nej, det är inte alls lika vida känt. Men målet med sockervaxning är precis samma som med vanlig vaxning, nämligen att ta bort behåring någonstans på kroppen. Skillnaden är att det är mycket mer skonsamt med sockervax och de allra flesta upplever att det gör mindre ont med den metoden än med vanligt vax.

 

Ännu fler fördelar

En annan skillnad är att sockervaxning inte utförs med de sedvanliga remsorna, som det ju görs med vanligt vax. Här stryks istället det uppvärmda sockervaxet på huden direkt av terapeutens händer och rycks sedan, med en kontrollerad teknik, direkt bort i hårets växtriktning. Detta gör att det inte blir några nämnvärda rodnader på huden, som det så ofta blir vid vanlig vaxning. Denna typ av vax fastnar alltså inte på huden efter att man rivit till och ett annat stort plus är att det även tar med sig döda hudceller. Det blir alltså hårfritt, lent och peeling i ett!

 

 

Kanske äldsta metoden för hårborttagning?

Sockervax är precis som det låter gjort av socker, som när det ska appliceras först värms upp. Denna metod är kanske den äldsta metoden för hårborttagning som man känner till, det sägs att det användes långt tillbaka i tiden i till exempel Egypten. Man kan göra detta vax själv, med socker och citron, men man kan också köpa färdigt. Köpa sockervax kan man förslagsvis göra hos Body Fashion. Där finns ett ekologiskt utbud med original såväl som större startpaket. Med sockervax, som enbart innehåller socker och citron, slipper man också tveksamma ingredienser som knappast är bra för varken människa eller miljö.