Ställbara sängar för komfort och välmående

Det finns många fördelar med en ställbar säng. Det finns det uppenbara att man kan ligga bekvämt med upphöjd huvudända och läsa en bok eller se på tv i sin säng. Är man den som tycker om frukost på sängen blir även det en bekvämare upplevelse med en ställbar säng. Men det finns också andra fördelar som har mycket positiv inverkan på det fysiska välmåendet. 

Ett exempel på det är om man lider av sömnapné, vilket är ett tillstånd som innebär att man får korta upprepade andningsuppehåll på allt från 10 sekunder till en minut eller mer när man sover. Lider man av sömnapné blir man oftast väldigt trött och kan få svårt att fungera bra i vardagen. Det leder också till högre risk för att drabbas av högt blodtryck eller stroke. Det som händer vid sömnapné är att tungan faller bakåt i svalget vilket framkallar andningsuppehållet. Samma princip gäller när det kommer till orsaken till snarkningar, de beror på att luftvägarna delvis är blockerade. Genom att ha en ställbar säng där man kan höja huvudänden får man en bättre sovställning som kan lindra både sömnapné och snarkningar.

För att undvika värk i ryggen kan man med hjälp av en ställbar säng höja fotändan något, då får man stöd i svanken och ryggraden kan hålla en rak och bra position. En höjd fotända kan även hjälpa till om man lider av svullna fötter eller ben.

Hos Bättre Nätter hittar man ett brett utbud av ställbara sängar i olika storlekar och modeller. De styrs med fjärrkontroll och har både hög komfort och kvalitet. Köper man en säng hos Bättre Nätter får man alltid 100 dagars sovgaranti och kan därmed prova att sova i sängen för att säkerställa att den uppfyller ens behov.

Köp en ställbar säng och få bättre och bekvämare sömn.