Även om man har ett hår som är ljust, mörkt, rakt eller lockigt så är det en sak som alla hår har gemensamt: de växer ständigt. Och med tiden kommer även håret börja se risigt ut eftersom topparna delar sig till slut. Därför måste man gå till en frisör stockholm för att sköta om sitt hår då och då.

Vill man så kan man bara klippa håret eller så passar man på att göra någon ytterligare behandling. Men vad man än gör så blir det bäst på ett hår som också är nyklippt och friskt. För att hålla det friskt, förutom klippningen, bör man därför också ha en balanserad kost och använda hårprodukter som passar för den hårtypen man har. 

 

Hur ofta man ska besöka frisören

Man brukar säga att en klippning ska ske var sjätte vecka. Men det beror på vad man själv vill och hurdant hår och frisyr som man har. För en kort frisyr sker det mycket förändringar på sex veckor. Åtminstone om man har en mycket kort eller distinkt frisyr. Då bör den hållas efter med täta återbesök.

Har man däremot ett lockigt och långt hår så syns det inte när håret växer några centimeter. Därför kan man tillsammans med sin frisör komma överens om vilken frekvens som passar. Det beror på hur man vill ha sitt hår och hur man i övrigt lever sitt liv, men också vilket skick som håret är i.

 

Mer än en klippning

En klippning är grunden som alla behöver hos en frisör. Men det finns också många andra behandlingar som man kan göra. En färgning eller slingor ger håret liv och glans. Permanent skapar lockar i ett rakt hår, eller rätar ut ett lockigt. Man kan också få håret flätat eller uppsatt inför bröllop eller andra speciella tillfällen där man vill se extra fin och fixad ut.