Ta hand om dig

Du är värd det 

När man hittat en hudrutin som är värd namnet och gör det den ska för dig (oftast hittar du den lättast om du går till någon som jobbar med ämnet, en hudterapeut eller dylikt) är det sedan dags att göra de verkligt roliga djupdykningarna! Det finns en sån längtan efter en perfekt hy, och med dessa ingredienser kan du komma närmre drömmen om en hy som inte kräver filter när du tar sefies till instagram: 

1. Spf är A och O när det kommer till hudvård. Använd minst solkskyddsfaktor 30 och använd den varje dag, även när du inte tänker vara ute i direkt solljus, eller är på en solsemester. Många snålar med spf:en under vinterhalvåret i Sverige, och det är ett no no! Även på vintern träffas huden av solen. Särskilt viktigt är det med Spf om du använder aktiva ingredienser som syror och exfoliering, som gör huden extra mottaglig och känslig.
   Observera att det inte räcker med att använda en foundation med solskydd, för det blir inte tillräckligt högt skydd om du inte smörjer på ett riktigt rejält lager. Köp i stället ett separat solskydd. Gärna i sprejformat så att du kan bättra på under dagen och inte behöva oroa dig för att make up:en blir förströrd. 

2. Nummer två i ordningen, nästan lika viktigt som solksydd, är fukt. Det kan inte sägas nog, men återfuktning är det i särklass bästa botemedlet mot nästan alla hudproblem. Såväl för fet som för torr hy mår bra av fukt i form av en härlig kräm. Kolla innehållsförteckningen när du köper en ny kräm. Innehåller den hyaluron är det ett gott tecken, likaså glycerin. Smörj ansiktet två gånger om dagen, när du ska gå och lägga dig och så på morgonen innan du ska sminka dig. 

 

Lycka till med hudvården! Köp hudvård online!