Hudvård – alltså det finns så himla mycket att säga om just detta ämne och härliga område. Huden är vårt största organ och den behöver bra mycket mer omsorg och kärlek än vad vi normalt ger den. Vissa av oss är säkerligen väldigt bra på att ta hand om utseendet när det gäller andra aspekter såsom smink och hårvård till exempel. Men huden, ja den glöms ofta bort. På kvällen innan läggdags så tvättar sig de allra flesta med vanlig tvål i ansiktet – det mina vänner är ett big no no. 

 

Ge din hud fukt, fukt och mer fukt!

Det allra första man bör tänka på som är väldigt viktigt när det gäller hudvård är att inte använda någon form av handtvål eller duschkräm i ansiktet. Vanlig tvål torkar ut huden och är inte bra att använda om man vill ha en återfuktad hud. Hudvård betyder för många att man lägger flera timmar i veckan på ansiktsmasker av olika slag, peeling och scrub till exempel. Men det kan vara så enkelt som att man använder en rengöringstvål som är tänkt för just hudvård i ansiktet istället för vanlig tvål och sedan smörjer in sig med en fuktkräm. 

 

 

Vad är medicinsk hudvård?

Det finns egentligen ingen anledning att lägga halva sin månadslön på hudvård om man inte vill. Som sagt, det räcker gott med en bra ansiktstvätt och en fuktkräm så är man good to go! När man pratar om medicinsk hudvård så är det egentligen ingen superstor skillnad mot den vanliga hudvården och dess produkter. Medicinsk hudvård innebär att produkterna innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterade. För många med problemhy eller liknande så kan just medicinska hudvårdsprodukter vara passande att använda. Dessa produkter innehåller ofta aha-syror, vitaminer, retinol och antioxidanter och är essentiella för att produkterna ska få kallas för medicinsk hudvård.